Jobs

Werken in het buitenland, het schrikt sommige mensen af maar anderen kijken er dan weer naar uit.

Er is natuurlijk wel een groot verschil tussen werken in Europa en werken buiten Europa. Terwijl je buiten Europa allicht in een heel andere cultuur gaat terecht komen is dit bij werken in Europa niet het geval, toch niet op die manier dat u een culturele schok zult moeten ondergaan.

Werk zoeken in het buitenland is op zich ook nog niet het domste idee. Wanneer je later op je cv kan invullen dat je aan de slag was in het buitenland en daar bepaalde handelingen en kennis hebt opgepikt, dan sta je toch een stapje verder.
Je kan ook rustig "werkervaring" op doen wat je bij latere sollicitaties eveneens als een bruikbaar argument zal kunnen meenemen.

Maar wie weet wordt jij wel één van die expats die het niet eens overwegen om terug te keren naar hun heimat in dat nat en somber klimaat. 😉

Werken in Bulgarije
Wonen in Bulgarije
Belastingen in Bulgarije
Internationale vacatures
Expat jobs in het buitenland
Jobs zonder diploma
Banen in Bulgarije
Banen buitenland
Onze rol in deze vacatures

Werken in Bulgarije

Bulgarije is allicht één van de meest comfortabele landen om te gaan werken en wonen in het buitenland. Doordat de markt van Nederlandstalige werknemers in Bulgarije niet meteen verzadigd is kan u genieten van een – voor het land – zeer goede verloning. De meeste mensen gaan zelfs ruimte hebben om wat te sparen terwijl ze toch van alle aangename dingen in het leven kunnen genieten.
Ook het weer in Bulgarije is heel wat aangenamer, tenzij u verzot bent op regen, koude en wind. Veel zon en zomer dus met een relatief korte maar koude winter (Niets om u zorgen over te maken overigens).

Het land zelf heeft een waaier aan verrassende facetten die vele mensen aanspreken. Voor een impressie kan u de filmpjes bekijken op ons videokanaal over Bulgarije.

Wonen in Bulgarije

Wonen in Bulgarije is een pak goedkoper dan wonen in België of Nederland. Precieze informatie hangt natuurlijk ook voor een groot deel af van waar u precies te werk gesteld gaat zijn. Zo zal Sofia een groter budget vergen dan Veliko Tarnovo.
Grosso modo zijn uw vaste kosten:
– 250€ huur appartement
– 50€ elektriciteit en water
– 15€ internet
– Autokosten variëren, gemiddeld per jaar 250€ (verzekering: 100€, taks: 100€, vignet: 50€)

Belastingen in Bulgarije

In Bulgarije is een vlaktaks van 10% van toepassing, zowel voor bedrijven als particulieren.
Deze relatief lage graad van belasting zorgt er voor dat u netto veel overhoud van uw loon. Dit maakt het uiterst interessant om te wonen en werken in Bulgarije.

Internationale vacatures

Quasi alle vermelde jobs zijn in die zin internationaal dat ze een tewerkstelling in het buitenland inhouden. Er worden nooit eisen gesteld omtrent nationaliteit, wel omtrent de beheersing van een bepaalde taal.
Het is ook mogelijk dat er meer specifieke eisen en vaardigheden worden vereist, dit leest u telkens in de individuele vacature beschrijvingen.

Tijdelijk werken

Tijdelijk werken in het buitenland noemt men ook wel eens gaan werken als expat.
Expat betekent iemand die voor een langere periode in het buitenland verblijft, wonen en/of werken buiten het eigen vaderland dus.
Alle op deze website vernoemde vacatures zijn geschikt voor expats om (tijdelijk) te gaan werken in het buitenland.
Het zijn niet alleen expat jobs voor Belgen maar voor iedereen die de Nederlandse taal vloeiend beheerst.

Jobs in het buitenland zonder diploma

Af en toe zijn er ook jobs beschikbaar waar een diploma niet meteen vereist is. Werken in het buitenland zonder diploma is dus een mogelijke optie.
Welke diploma’s u al dan niet moet hebben om in aanmerking te komen voor een bepaalde vacature zal specifiek vermeld staan in de job aanbiedingen.

Vacatures in Bulgarije

Een aantal werkaanbiedingen in Bulgarije met de Nederlandse taal:
Voorbeeld vacature (positie staat niet open!)
Hier komt weldra een vacature

Buitenlandse vacatures

Een overzicht van een aantal vacatures voor Nederlandstaligen in het buitenland:
Hier komt weldra een vacature
Hier komt weldra een vacature

Onze inbreng

De aangeboden vacatures op deze site worden aangebracht door de bedrijven die deze vacatures aanbieden. Uw sollicitatie komt rechtstreeks bij de betrokken werkgevers terecht en zij zullen ook de hele procedure daaromtrent afhandelen.
ImmoBulgarije is op geen enkel moment betrokken of verantwoordelijk bij deze vacatures, door de enorme vraag naar werknemers die de Nederlandse taal machtig zijn hebben wij echter besloten om deze werkgevers een zichtbare plaats te geven op deze website waar zij hun job aanbiedingen kunnen kenbaar maken.
Wij verzamelen en bewaren ook op geen enkele manier gegevens van sollicitanten en komen niet tussen in de sollicitatieprocedure.